chrome firefox opera safari iexplorer

З Прип'яті зроблять віртуальний музей

04 березня 2013 о 16:16

Прип'ять хочуть зберегти у віртуальному просторі. Про це Історичній Правді заявив президент МГО «Центр Прип'ять» Олександр Сирота.

«Найімовірніше, Прип'ять зруйнується, як це не сумно. Ми хочемо зберегти Прип'ять хоча б у віртуальному просторі, тому зараз розробляємо своєрідний віртуальний музей», — сказав він.

За словами Сироти, всі наміри, які поки озвучувалися, це знесення міста.

12 лютого 2013 року на Чорнобильській атомній електростанції сталося часткове руйнування стінових панелей і частини легкої покрівлі машинного залу енергоблоку №4 Чорнобильської атомної електростанції над приміщеннями, які не обслуговуються. У зв'язку з цим будівництво об'єкту «Укриття» було призупинено.

Згідно з висновками комісій, які розслідували причини обвалу на ЧАЕС, інцидент «не створив небезпеки для здоров'я і життя, не створив небезпеки для навколишнього середовища, не призвів до зупинки роботи виробництва і аварією не вважається».

Як виглядає віртуальний музей міста Прип'ять, дивіться у розділі «Відео»

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути