chrome firefox opera safari iexplorer

18 травня у столиці відбудеться святкування Дня Європи

16 квітня 2013 о 11:01

Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА.

Згідно з повідомленням, День Європи відзначатимуть «для піднесення ролі столиці України у справі інтеграції українського суспільства до європейської спільноти та поширення знань про Євросоюз».

На центральній вулиці міста у день святкування встановлять намети-павільйони Європейського містечка. Крім того, на Хрещатику продаватимуть страви української національної кухні та напої, українську сувенірну продукцію, проводитимуть майстер-класи ремісників та народних умільців.

Також низка святкових заходів запланована і в районах міста.

Зокрема, з 15 травня у столичних районах проходитимуть вистави, концертно-розважальні програми колективів художньої самодіяльності; літературні експозиції на європейську тематику, експозиції образотворчого мистецтва та фотовиставки, присвячених різним аспектам життя країн ЄС.

Також будуть проводитися тематичні конкурси дитячої художньої творчості, вікторини і конкурси щодо історії та сучасності розвитку Євросоюзу.

15-17 травня відбудеться XI Конференція Міжнародного педагогічного клубу європейських столиць у місті Києві з теми: «Досвід та перспективи формування європейського шкільного освітнього простору», а 17-19 травня – Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на дніпрових схилах».

16 травня в рамках відзначення Дня Європи пройде X Загальноміський конкурс-фестиваль «Діалог держав: партнерство в освіті».