chrome firefox opera safari iexplorer

До Криму прийшла не весна, а літо: вчора там зафіксували 27 градусів тепла

01 квітня 2013 о 13:21

Директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда повідомив, що в цілому весна вже прийшла в Україну, але не в усіх регіонах в повному обсязі.

Про це він сказав сьогодні, 1 квітня, на брифінгу в Києві.

«Весна в Україну практично, можна сказати, вже прийшла, але наступає вона не сміло. Особливо це стосується західних і північних областей. Але на півдні, в центрі і на сході України вона прийшла вже в повному обсязі», — зазначив начальник Гідрометцентру.

За словами Кульбіди, 31 березня в південних, східних і центральних областях максимальні температури досягали 15-20 градусів тепла, на півдні України та в Криму місцями до 20-27 градусів.

«У цих регіонах цього тижня збережеться такий же температурний режим, значно вищий від норми, з незначними коливаннями температури і на тлі практично відсутність опадів», — додав він.

При цьому синоптик повідомив, що цього тижня на півночі України пройдуть невеликі помірні дощі, які припиняться 7-8 квітня.

Також Кульбіда зазначив, що 1 квітня в західних і північних областях спостерігається певне потепління з підвищенням температури до 6-11°С, при цьому в ніч з 1 на 2 квітня температура знизитися: вночі вона складе від 0 до -5, вдень — від 4 до 9°С.

Така погода, за його словами, збережеться 3-4 квітня на заході і півночі країни, а 5-6 очікується підвищення температурного режиму на 2-4 градуси.

Пібиваючи підсумок, Кульбіда зазначив, що майбутній тиждень буде характеризуватися коливанням температурного режиму, який в середньому по країні буде на 1-2 градуси нижчий від норми для цього періоду, супроводжуватися невеликими дощами, але при цьому відсутні якісь особливо небезпечні явища, пов'язані з погодними умовами.

Як повідомлялося, у понеділок, 1 квітня, у Закарпатській області оголошено штормове попередження, в області очікується підняття рівня води в річках до 3-6 метрів.

Розділи: Довкілля

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути