chrome firefox opera safari iexplorer

До Великодня у столиці презентують виставку «Розпис, іконопис, стінопис»

15 квітня 2013 о 11:12

До свята Великодня, 19 квітня, у Києві відкривається виставка «Розпис, іконопис, стінопис», на якої будуть представлені ікони, зразки декоративного розпису на меблях і монументальні стінописи. Про це УНН повідомили представники Національного музею українського народного декоративного мистецтва.

Автором експонатів є київський художник Роман Селівачов. На виставці будуть представлені роботи, виконані протягом останніх трьох років для храму св. мучениці Тетяни у Києві.

Виставка триватиме до 10 травня.

Нагадаємо, у 2013 році Великдень католики відзначали 31 березня, а християни відзначатимуть  5 травня. У стародавній час було прийнято спекти ягня з мацою і травами. Під час раннього християнства здійснювали першу літургію, яка за своєю формою дуже схожа з іудейським Великоднем. Саме з цього часу Великдень і став вважатися першим і головним святом християн.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути