chrome firefox opera safari iexplorer

Європейський тиждень імунізації в Україні

23 квітня 2013 о 14:47

Сьогодні в Україні починається щорічний Європейський тиждень імунопрофілактики, який триватиме до 28 квітня. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов сьогодні на прес-конференції.

Він поінформував, що протягом Тижня імунізації у регіонах відбудуться акції, прес-конференції, круглі столи, присвячені актуальності імунізації серед населення.

За словами чиновника, основним завданням імунопрофілактики є створення популяційного імунітету населення на рівні 95%, передає ForUm з посиланням на «УНІАН».

«Витрати на вакцинацію у 10 разів нижчі, ніж витрати на лікування інфекційних хвороб. На сьогоднішній день рутинна вакцинація проводиться проти 10 інфекційних захворювань. Усі вакцини, які закуповує МОЗ, зареєстровані в Україні, проходять контроль якості в лабораторії, сертифікованої ВООЗ і надходять у регіони централізовано. Більшість із них використовується не тільки в Україні, а і в багатьох європейських країнах», — зазначив Толстанов.

Він підкреслив, що питання імунізації є пріоритетним для МОЗ.

«Імунізація — це безпека. У 2012 році МОЗ задовольнив потребу у вакцинах проти поліомієліту, туберкульозу, кашлюку, дифтерії та правця на 100%. Рівень охоплення вакцинацією поступово зростає (у 2012 — на 20%)», — зазначив Толстанов.

Як раніше повідомляв ForUm, дитячий інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я України Сергій Крамарєв заявив, що щорічно в Україні від класичних інфекцій помирає до 350 дітей.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в Україні необхідно змінювати ситуацію, що склалася навколо імунопрофілактики.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути