chrome firefox opera safari iexplorer

Фестиваль писанок пройде у Києві

24 квітня 2013 о 12:50

На початку травня в столиці пройде Всеукраїнський Фестиваль писанок, у рамках якого заплановано проект «Писанковий рай 2013». Волонтери вже почали готувати місце для проведення майбутнього фестивалю.

Захід відбудеться в Києві вже удруге, а місцем його проведення знову стане сквер на театральній площі перед будівлею театру ім. Івана Франка, пише Укрінформ  з посиланням на  Golos.Ua.

«Молоді люди прикрашають писанками дерева в сквері, старовинний фонтан, і встановлюють по периметру скверу спеціальні металеві альтанки і конструкції, на яких будуть розвішені десятки тисяч розфарбованих пасхальних яєць. Також у сквері вже з'явився величезний птах, якого планують розфарбувати традиційними для Київщини кольорами і декорувати писанками з орнаментами», — відзначає видання.

Окрім виставки писанок, привезених з усіх регіонів України, буде організовано велику театралізовану виставу за участю популярних виконавців і фольклорних колективів, що стане однією з найяскравіших подій Великоднього тижня.

Головною родзинкою проекту «Писанковый рай 2013» стане декорований живими квітами і писанками сплетений вінок, довжина якого сягне 30 метрів. За словами організаторів, для його унікального дизайну буде використано 9000 писанок і близько 10000 троянд.

Крім того, на святі планується встановлення нового рекорду України по найбільшій кількості писанок, представлених з усієї країни.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути