chrome firefox opera safari iexplorer

Іномарки, що не обкладатимуться спецмитом в Україні

22 квітня 2013 о 13:54

Україна майже на рік виключила гібридні автомобілі з переліку тих, що підлягають обкладенню спецмитом.

Україна до 28 лютого 2014 року вирішила звільнити гібридні автомобілі з об'ємом двигуна від 1000 куб. см до 2200 куб. см від обкладення спеціальним митом на імпорт у країну нових легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту, яке стягується від 13 квітня поточного року.

В офіційному оголошенні в урядовій газеті Урядовий кур'єр у суботу, 20 квітня, повідомлялося, що таке рішення Міжвідомча комісія з питань міжнародної торгівлі (МКМТ) прийняла ще 11 квітня 2013 року за результатами розгляду матеріалів Держагентства екологічних інвестицій України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Зазначимо, що рішення МКМТ набуває чинності від дня публікації оголошення.

Як повідомлялося, Україна 14 березня 2013 року оприлюднила прийняте у квітні 2012 року рішення про введення спеціальних мит на імпорт у країну нових легкових автомобілів з об'ємом двигуна 1000—1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500—2200 куб. см — 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Рішення набуло чинності 13 квітня.

На думку автоімпортерів, це рішення спричинить подорожчання автомобілів, скорочення авторинку, санкції з боку Євросоюзу та СОТ. Водночас автовиробники вважають, що це дозволить їм завантажити потужності, а ціна на автомобілі не зросте, оскільки її диктує ринок.

Раніше, у Кабміні пояснили, навіщо потрібні нові мита на авто.

Також стало відомо, що минулого місяця українці витратили на придбання нових авто трохи більше $ 500 млн, що перевищило лютневі результати майже на 35%.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути