chrome firefox opera safari iexplorer

Києву повернули землю вартістю 7 мільйонів

22 квітня 2013 о 16:20

Господарський суд Києва задовольнив позов прокуратури Голосіївського району щодо повернення до комунальної власності 0,5 га землі вартістю понад 7,3 млн грн на вул. Горького в центрі столиці.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Голосіївського району столиці, встановлено, що з 2004 року земельна ділянка по вул. Горького, 155-А використовується ТОВ «Укрбудфірма» на підставі договору оренди, укладеного з Київрадою, для будівництва, експлуатації та обслуговування житлово-офісного комплексу.

Як засвідчила прокурорська перевірка, з жовтня 2009 року підприємство систематично не сплачує орендну плату за землю і заборгувало державі майже 765 тис. грн. У зв’язку з невиконанням ТОВ «Укрбудфірма» умов договору прокуратура звернулася до суду з позовом про розірвання договору оренди землі та повернення її столичній громаді.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути