chrome firefox opera safari iexplorer

Киян просять здати кров для порятунку хворих дітей

19 квітня 2013 о 12:48

20 квітня пройде благодійний проект «Краплина крові — життя людини». Українці можуть 20 квітня допомогти хворим дітям.

Захід відбудеться у Відділенні трансфузіології Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» 22 і 24 квітня. За два роки функціонування проекту «Краплина крові — життя людини!» у Києві було проведено 10 донорських акцій. Кожна з них допомогла акцентувати увагу на найгостріших проблемах, пов'язаних з донорством крові, і вселити впевненість, що один добрий вчинок може врятувати кілька життів. На жаль, коли мова йде про маленьких пацієнтів, цього недостатньо.

Нерідко для успішного одужання одної дитини необхідна кров відразу декількох донорів. Тому діти, як ніхто інший, потребують нашої підтримки! Для порівняння: у 2012 році Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит» прийняла 18 115 пацієнтів. Донорська кров знадобилася для лікування 11 658 діток, а 749 пацієнтам препарати крові були потрібні регулярно. Тільки так вони могли боротися зі страшною хворобою — рак! Для того, щоб звернути увагу українців на потребу в донорській крові дитячих медичних установ, в 2013 році всі донорські акції в рамках проекту «Краплина крові — життя людини» будуть присвячені допомозі хворим дітям.

Перша акція зі збору донорської крові відбудеться 22 і 24 квітня у Відділенні трансфузіології Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ», корпус 16 (вул. Чорновола 28/1). Здати кров можна буде вранці з 9.30 до 13.00. При собі необхідно мати паспорт. Для того, щоб здати кров, необхідно зареєструватися заздалегідь, зателефонувавши за тел. (067) 961 9339.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути