chrome firefox opera safari iexplorer

Кияни подають в суд на «Київавтодор» за розбиті дороги

03 квітня 2013 о 13:28

Столичні активісти збирають позивачів, щоб пред’явити до суду колективний позов проти «Київавтодору» через погані дороги.

Про це повідомляють у Демократичному Альянсі.

Таким чином активісти мають намір змусити комунальників заплатити за розбиті дороги і поламані авто.

Організатори планують залучити до позову десятки мешканців столиці і подати його до суду вже в квітні.

«Київські чиновники влаштували грабіж на дорозі. У результаті ми платимо двічі. Спочатку за асфальт, який вони розкрадають, а потім за ремонт наших автівок. У всьому цивілізованому світі збитки, моральна шкода за незручності компенсується тими, хто їх спричинив», — розповів ініціатор позову Лаврентій Царук.

Він додав, що право на компенсацію гарантовано Конституцією.

«Треба змусити чиновників виконувати закони», — наголосив Царук.

Щоб приєднатися до позову, потрібно заповнити форму на сторінці «Кияни проти Київавтодору». Пізніше позивачам треба буде прийти до суду і розповісти свою історію.

Як повідомлялося раніше, двом жителям Києва вдалося відсудити великі компенсації за пошкодження своїх машин на столичних дорогах.

За даними сайту УкрЯма, у Києві щоденно фіксується кілька десятків пошкоджень доріг. Сайт працює таким чином, що люди, які повідомляють про ями чи інші дефекти на дорогах, можуть автоматично відправти заяву до ДАІ, якщо чеерз 31 день з моменту реєстрації звернення яма не залатана, громадяни мають право відправляти скаргу в прокуратру.

Разом з тим столична влада у тестовому режимі запустила он-лайн сервіс контролю за ремонтом доріг у столиці Remcontrol.com.ua.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути