chrome firefox opera safari iexplorer

На гнилих платформах міської електрички Києва можливі нові провали

03 квітня 2013 о 10:13

У Києві просто під ногами пасажирів провалилася залізнична платформа «Вишгородська», йдеться у сюжеті ТСН.

Інцидент стався у вівторок, 2 квітня, о 8:50 — у ранкову годину пік. На щастя, всі залишилися живі-здорові і навіть поїхали далі електричкою. Залізничники впоралися із форс-мажором та швидко залатали діру.

Але кажуть, що майже все господарство гниле, тож варто чекати нових пригод.

Половина київських платформ, якими не користувалися туристи футбольного євро, виглядають страхітливо. Під ногами у киян всього 5 см асфальту, а далі все прогнило. Наступний обвал може статися будь-де.

Втім, на станцію Вишгородську залізничники вже привезли плиту, щоб усе тут поміняти.

По суті, у Києві є лише кілька сучасних станцій електрички, наприклад, Сирець. На більшості ж лежить ще старий асфальт, що під ним – ніхто не знає. Залізничники кажуть, що місто винне їм 54 млн грн за експлуатацію. Тому платформи й валяться.

«Досить складна зима була. Звичайно, бетон за стільки років має якийсь знос. Все кільце, по якому ми два роки тому разом з Київпастрансом запустили міську електричку, фактично всі платформи потребують капітального ремонту», — повідомив керівник управління Південно-західної залізниці Анатолій Нановський.

Станцію Вишгородська не закривають, бо тут буде ще не одна вечірня та ранкова година пік. Помітних на око небезпечних місць тимчасово позбулися.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути