chrome firefox opera safari iexplorer

Набір учасників: політ на Марс для експедиції в один кінець

23 квітня 2013 о 13:05

Проект Mars One з відправлення на однойменну планету в один кінець офіційно відкрив набір учасників. За планами розробників, перші колоністи опиняться на Марсі рівно через десять років, 22 квітня 2023, повідомили керівники проекту на прес-конференції. Завдання проекту, який базується в Нідерландах, полягає у здійсненні пілотованої експедиції на Марс до 2023 року. 

Чотири астронавти проекту стануть першими марсіанськими колоністами і проведуть залишок життя в марсіанському поселенні, яке буде побудовано для них автоматами, відправленими на Марс завчасно. Вимоги до учасників місії, яка стане першим у своєму роді реаліті-шоу, були оприлюднені на початку 2013 року.

«Для того, щоб відправити людину на Марс, не потрібно ніяких нових винаходів. Можливі затримки, можлива перевитрата бюджету, можливі навіть невдачі, але це можливо», — заявив на прес-конференції керівник проекту Mars One Бас Лансдорп. Він стверджує, що фонд ще до початку офіційного відбору отримав близько 10 тисяч листів від охочих взяти участь у проекті. 

До липня 2013 року організація розраховує зібрати близько мільйона заявок у вигляді відеороликів тривалістю в одну хвилину, причому для відсіювання «несерйозних» кандидатів подача заявки коштуватиме до 25 доларів — ці кошти підуть на фінансування етапів відбору. До липня 2015 організатори відберуть 24 кандидати в астронавти, які наступні сім років будуть готуватися до майбутнього польоту в командах по чотири людини. 

Перший політ на Марс оцінений в 6 мільярдів доларів. Велику частину першої суми організатори розраховують залучити через продаж прав на трансляцію глобального реаліті-шоу, яке розпочнеться вже на етапі відбору учасників.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути