chrome firefox opera safari iexplorer

Німецька кіностудія номінувала український фільм «ІСТАЛЬГІЯ» одразу на дві нагороди

10 квітня 2013 о 08:32

Премією Nachwuchspreis — це щорічна відзнака кращих дебютантів кіностудією міста Гамбург. Кожен рік німецькі кіношколи подають роботи своїх випускників.

Фільм “ІСТАЛЬГІЯ” української режисерки Дар’ї Онищенко претендує на нагороду одразу у двох номінаціях — “краща режисура" (від Мюнхенської Академії кіно та телебачення) і “краще виробництво”, оскільки Дар’я закінчила Академію в Мюнхені у минулому році. Церемонія нагородження відбудеться 4 червня в місті Гамбург.

Засновниці компанії 435 FILMS Анна Паленчук та Марія Говоруха виступили продюсерами у цьому україно-німецько-сербському проекті, який є першою офіційною ко-продукцією в Україні, а також займатимуться дистрибуцією стрічки в Україні.

istalgia

«ІСТАЛЬГІЯ» — це три історії кохання, що одночасно відбуваються у трьох європейських містах: Мюнхені, Белграді та Києві. У Мюнхені старий боксер із екс-Югославії Владан допомагає Руслані, самотній вдові з України, зупинити потоп в її квартирі. У Києві син Руслани Богдан закохується в співачку Марію і пропускає потяг до Німеччини. Все це відбувається в той час, коли у Белграді Ялена вирішує провести свою останню ніч вдома не з чоловіком, а з молодим сербським маляром Зораном ...

Нагадаємо, прем’єра фільму “Істальгія” відбулась на минулорічному МКФ “Молодість”, а вже у кінці травня українські глядачі зможуть побачити цю зворушливу історію в кінотеатрах.

За матеріалами компанії 435 FILMS

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути