chrome firefox opera safari iexplorer

Пошту площу в Києві все ж доремонтують

17 квітня 2013 о 10:35

Київ отримав з державного бюджету додаткові кошти на реконструкцію Поштової площі та будівництва метро на Теремки. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державною адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Руслана Крамаренка.

У зв’язку з цим, зазначив він, Київською МДА підготовлені на розгляд Київради пропозиції щодо внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку Києва на 2013 рік. Так, уточнив Р.Крамаренко, Києву виділено з державного бюджету 100 млн грн на реконструкцію Поштової площі, 96 млн грн на будівництво метро на ж/м Теремки та 11 млн грн – на будівництво комплексу водопостачання на ж/м Осокорки-Північні.

Крім того, за рахунок перерозподілу передбачаються кошти на виконання термінових завдань – у рамках підготовки до відзначення 1025-річчя Хрещення Русі виділені додаткові кошти на реконструкцію парку «Володимирська гірка» (8 млн грн), облаштування пішохідної зони від Пішохідного мосту до Поштової площі (10 млн грн), проектування реконструкції Паркової алеї з реконструкцією транспортного вузла на перетині Дніпровського узвозу та Дніпровського проїзду (1 млн грн), поінформував Р.Крамаренко. Ще 10 млн грн буде направлено на будівництво школи у 6-му мікрорайоні житлового масиву Осокорки, а 6,5 млн грн – на реконструкцію доріг у селах Підгірці та Ходосівка, прилеглих до полігону відходів № 5.

«Сьогодні більшість замовників вже розпочали роботи і їхня вартість потребує деяких уточнень в межах виділених асигнувань з міського бюджету. Зокрема, в межах передбачених асигнувань виділено 38,7 млн грн для погашення заборгованості минулих років, щодо деяких об’єктів скоригована вартість проектних робіт.

Крім того, у березні було прийнято розпорядження щодо розподілу коштів природоохоронного фонду. Із загального переліку 23 об’єкти – це роботи капітального характеру, на які передбачається спрямувати 40,4 мільйонів гривень», – пояснив Р.Крамаренко.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути