chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні відзначають Всесвітній день боротьби із хворобою Паркінсона

11 квітня 2013 о 11:03

Щорічно, 11 квітня, у світі відзначається Всесвітній день боротьби із хворобою Паркінсона.

Всесвітній день боротьби із хворобою Паркінсона, який щорічно проводиться з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, покликаний підвищити інформованість суспільства про захворювання, надати підтримку хворим паркінсонізмом та їхнім сім'ям, а також зробити свій внесок у подолання цієї жорстокої недуги.

Хвороба Паркінсона — це хронічне захворювання, характерне для осіб старшої вікової групи, внаслідок якого руйнуються і гинуть нейрони головного мозку.

Для хвороби Паркінсона характерні чотири рухові порушення — це тремор (тремтіння), гіпокінезія (хворий може застигати, годинами зберігаючи нерухомість), м'язова ригідність (кінцівки під час згинання і розгинання застигають у наданому їм положенні), постуральна нестійкість (хворому складно почати рух, а почавши його, важко зупинитися), а також психічні розлади.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути