chrome firefox opera safari iexplorer

Столітня виноробня князя Трубецького відкриває свої двері для туристів

23 квітня 2013 о 10:37

Історична будівля виноробні 1900 року з вежею і видовим майданчиком, в якому завершена реконструкція, стала справжньою Меккою для українців — цінителів вина. У виноробницькому господарстві Князя Трубецького обладнані дегустаційні зали, відновлено 8 галерей винних підвалів часів Трубецького, які використовуються для витримки і зберігання вин. Всі роботи планується завершити до липня — початку виноробного сезону.

Історія підприємства налічує 122 роки, і почалася з посадки перших сортових лоз винограду винарем Князем Трубецьким. З 2004 по 2009 р. проведена повна реконструкція підприємства. «Виноробне господарство Князя П. М. Трубецького» перейшло виключно на переробку винограду міжнародних сортів, що виростає на виноградниках, розташованих на колишніх землях князя Трубецького.

У галереях старовинних підвалів часів Трубецького вина витримуються на глибині 10 м в дубових бочках протягом 6-18 місяців при постійній температурі 14 ºC і вологості 85%. «У творців нової історії Виноробного господарства князя Трубецького є мрія — відновити унікальний історичний об'єкт — замок-шато Петра Трубецького. Ми плануємо відкрити в Україні новий напрямок — винний туризм», — говорить керівник проекту «Виноробне господарство Князя П. М. Трубецького» Світлана Лобус.

Скарбниця виноробні — унікальна колекція вин, яка налічує близько 10 тисяч пляшок. Близько 7 тисяч вин — спадщина радянського періоду. Це не тільки легендарні «Наддніпрянське», «ОксамитУкраїни», «Перлина Степу» — найкращих, «золотих» років.

Деякі вина з цієї колекції більше не випускаються: це марочне «Ркацителі Бериславське» і «Мускат» 1980 р. В 2013 році на полицях торговельних мереж і винних бутиків, а також в Horeca з'являться нові вина врожаю 11-12 року. Це якісно новий рівень вин Трубецького і вони будуть виділені новою етикеткою з акварельним малюнком, що зображають виноробню. У планах на 2013 рік — поповнення в лінійці преміум — створення першого купажного білого вина «КТ».

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути