chrome firefox opera safari iexplorer

Ціни на харчові продукти в Україні можуть зрости на 10%

11 квітня 2013 о 15:27

Через перегляд податкових пільг для сільгоспвиробників ціни на харчові продукти можуть зрости на 10%.

Про це на прес-конференції заявили голови аграрних асоціацій, пише «Економічна правда».

«В індексі інфляції 55% займають якраз продукти харчування. Ми маємо розуміти, якщо влада забирає у аграріїв 19 мільярдів гривень пільг, то сплатять їх фактично українські споживачі», — заявив голова Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса.

За його словами, мова йде про основні види продукції, які споживають кожного дня українці — хлібобулочні вироби, кисломолочна продукція та інші.

За прогнозами голови «Союзу птахівників» Олександра Бакуменка, у разі перегляду пільг ціни на вітчизняну сільгосппродукцію в середньому можуть зрости на 10%.

Як відомо, Міністерство доходів та зборів разом з Мінфіном розробляють законопроект, який передбачає ревізію існуючих податкових спеціальних режимів для сільськогосподарських підприємств.

Зокрема, податківці пропонують диференціювати фіксований сільськогосподарський податок (ФСП) за видами діяльності: рослинництво, птахівництво і тваринництво, встановивши для кожної з груп окрему ставку фіксованого податку, розмір якої поки не озвучується.

Сьогодні ФСП сплачують всі аграрні підприємства з часткою виробництва сільськогосподарської продукції не менше 75%.

Також в Кабінеті міністрів планують ввести для аграріїв ПДВ у розмірі 7%. Зараз сільгосппідприємства не перераховують цей податок у казну взагалі: 20% ПДВ акумулюються на спеціальних рахунках і повинні бути вкладені у виробництво.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути