chrome firefox opera safari iexplorer

У 52% українських компаній преміюють співробітників

23 квітня 2013 о 11:52

У половині українських компаній прийнято преміювати своїх співробітників.

Про це Корреспондент.biz повідомили в кар'єрному порталі rabota.ua. За даними опитування, в 46% випадків українців не балують бонусними виплатами, і ще 4% українців повідомили, що не знають про таку практику в компанії.

У більшості випадків (30%) розмір премії дорівнює десятій частині реального окладу співробітника. У 27% випадків премія становить 10-25% від зарплати, а в кожному четвертому випадку може досягати і половини місячного заробітку.

Кожен десятий респондент, який отримував на своєму місці роботи премію, повідомив, що її розмір перевищує 75% від окладу.

Примітно, що в більшості українських компаній (52%) преміюються співробітники офіційно, тобто бонусні гроші отримують у рахунок офіційної зарплати. У кожній третій компанії премію співробітники отримують «в конверті», а в 7% випадків — частина премії нараховується в як офіційний оклад, а решта виплачується «на руки».

46% українців зазначили, що у них на роботі премії виплачуються співробітнику за умови його відмінної, зразкової роботи. 42% українців отримують премії як бонуси за принесений компанії прибуток. У кожній п'ятій компанії преміювати співробітників прийнято з нагоди великих свят.

Раніше Корреспондент.biz писав, що український ринок праці потребує робітників, пропонуючи високі зарплати.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути