chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрилася виставка відомого французького художника

11 квітня 2013 о 12:01

У рамках Французької весни в Національному художньому музеї України з 11 квітня по 4 травня пройде виставка відомого художника Паризької школи Жака (Якова) Шапіро.

В експозиції будуть представлені 60 полотен з приватних колекцій разом з фотографіями, які простежують творчий шлях художника. Також пройде ряд зустрічей, присвячених життю і творчості Шапіро, повідомилиКорреспондент.net організатори виставки.

Народившись у Росії, в місті Дінабург (сучасна територія Латвії), більшу частину свого життя Яків Шапіро провів у Харкові та Києві, де він навчався живопису. Потім художник переїхав до Санкт-Петербурга, де працював декоратором зі Станіславським і Вахтанговим.

У 1925 Жак Шапіро переїжджає до Парижа, і, як і багато інших художників, зупиняється в резиденції Ла Руш, де налічувалося кілька десятків майстерень. Пізніше художник об'єднає в один твір серію розповідей про повсякденне життя художників з різних куточків світу, і буде боротися разом з Марком Шагалом проти знищення цієї резиденції кінці 60-х років.

Зараз частина полотен художника зберігається у Музеї сучасного мистецтва Парижа.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути