chrome firefox opera safari iexplorer

У рейтингу людського розвитку Україна опинилася поруч з Перу та Македонією

17 квітня 2013 о 13:16

Україна зайняла 78-е місце в рейтингу Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй «Людський розвиток-2013», який відображає економічне зростання і соціальні зміни в усіх країнах світу.

Про це йдеться в доповіді, оприлюдненій на офіційному сайті ООН, передає Gazeta.ua з посиланням на НБР.

Доповідь містить дані про рівень життя і соціальної захищеності жителів різних країн, показники здоров'я, рівня освіти і культурного розвитку населення, стану злочинності, охорони навколишнього середовища, участі людей у прийнятті рішень.

Відповідно до цього документа, Україна потрапила до списку країн з високим рівнем людського розвитку разом з Грузією, Азербайджаном і Вірменією, що займають 72, 82 та 87 позиції відповідно. У цій категорії також Білорусь, Росія, і Казахстан (відповідно 50, 55 і 69 місця).

Найближчими сусідами України по рейтингу стали Перу – 77 місце і Македонія (має однакові показники з Україною) – 79 місце.

Першу п'ятірку держав з найвищим рівнем людського розвитку у світі становлять Норвегія, Австралія, США, Нідерланди та Німеччина. Естонія, Литва і Латвія поміщені в категорію країн з найвищим рівнем людського розвитку, займаючи 33, 41 і 44 місця відповідно.

Туркменістан посідає 102 місце і перебуває майже на початку списку країн із середнім рівнем розвитку людського потенціалу. У цій же групі – Молдова – на 113 позиції та Узбекистан – на 114. У списку країн із середнім рівнем розвитку – Киргизстан і Таджикистан. Вони поділяють 125 місце.

Список рівня людського розвитку замикають Нігер, Демократична Республіка Конго, Мозамбік, Чад і Буркіна-Фасо – країни з низьким рівнем розвитку людського потенціалу. У цій групі – 44 країни.

Нагадаємо, Європейський Союз рекомендує Україні активізувати боротьбу з корупцією для покращення судової системи й ділового клімату в країні. Україна зайняла 144-е місце за індексом корупції, розрахованим глобальною антикорупційною неурядовою організацією Transparency International за 2012 рік.

У рейтингу якості життя Україна на рівні з Ботсваною та Намібією. Водночас президент Янукович не вважає ситуацію в Україні катастрофічною

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути