chrome firefox opera safari iexplorer

У Запорізькій та Вінницькій областях з'являться пам’ятники Леніну

22 квітня 2013 о 13:36

У Запорізькій та Вінницькій областях 22 квітня, у день 143-ї річниці від дня народження Володимира Леніна, місцеві комуністи урочисто відкриють пам'ятники йому. Про це повідомили у КПУ.

У селі Веселянка Запорізького району пам’ятник Леніну буде встановлено за рішенням сільської ради.

«Створення пам'ятника стало можливе завдяки фінансовій допомозі Запорізького обкому КПУ», – відзначають у повідомленні.

У місті Жмеринка, що на Вінниччині, сьогодні відкриють відреставрований пам’ятник Леніну на 5-й платформі Залізничного вокзалу. Під час відкриття відбудеться покладання квітів та урочистий мітинг.

Нагадаємо, у березні в Охтирці встановили новий пам'ятник Леніну.

Додамо, що лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що його політична сила боролася і боротиметься з комунізмом в Україні та виступатиме за демонтаж в країні усіх пам'ятників ідеологу комунізму Володимиру Леніну.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути