chrome firefox opera safari iexplorer

Україна забов’язана реагувати на антиукраїнські висловлювання на російському телебаченні

15 квітня 2013 о 17:19

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко направив листа Міністру закордонних справ України з вимогою відреагувати на черговий випадок антиукраїнських висловлювань у російських засобах масової інформації. Про це повідомляє його прес-служба.

«Лише нещодавно вщух конфлікт з хамськими висловлюваннями журналістів Оренбургського телеканалу по відношенню до Тараса Шевченка зокрема та українського народу загалом, як ми отримали новий приклад», – сказав Голова Комітету.

Він поінформував, що нещодавно в ефірі російського «Первого канала» в програмі «Смак» ведучий «пожартував», що «порубил зелень, как красный комиссар жителей украинской деревни» (ВІДЕО).

За словами Миколи Томенка, ганебність ситуації полягає ще й в тому, що цей ведучий  не просто частий гість в Україні, а й, як модно у нас казати, відомий російський заробітчанин на українському телебаченні, який дуже часто працює для українських каналів і тому він належним чином «подякував» їхнім власникам, які радо його запрошують, за гостинність.

«Варто нагадати, що подібна історія у нас не перша. Під час Євро-2012 спортивним коментатором на одному із українських каналів був журналіст, який взагалі не визнає українців як націю та Україну як незалежну державу», – наголосив Микола Томенко.

На думку Голови Комітету, МЗС не повинно чекати відповідного до нього звернення для того, щоб відреагувати на такі відверто хамські антиукраїнські речі, що відбуваються на російському телебаченні.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути