chrome firefox opera safari iexplorer

Українські дороги «вбивають» автомобілі українців

23 квітня 2013 о 12:47

У 36% українських водіїв цього року вже траплялися серйозні поломки автомобіля, безпосередньо пов'язані з поганим станом дорожнього покриття.

Як стало відомо Корреспондент.biz, такі дані були отримані під час опитування 7 тис. українських автомобілістів, проведеного сайтом AUTO.ria.ua.

При цьому ще 47% респондентів відзначили, що у них також траплялися пошкодження автомобіля через погані дороги, але незначні. А от повністю уникнути проблем із ходовою авто в цьому році зуміли лише 17% водіїв.

Зі слів опитаних, найбільш частими поломками в цьому сезоні були погнуті диски, поламані амортизатори, а також різного роду ушкодження шин. При цьому під час опитування AUTO.ria.ua було з'ясовано, що на їх усунення більшість водіїв цього року витрачали від 500 до 1500 грн.

Варто зазначити, що близько 85% українських водіїв вважають, що стан дорожнього покриття в Україні в цьому році став ще гіршим, ніж у 2012-му. При цьому якщо минулого року загальна кількість незадоволених дорогами становила лише 63%, то цього року вона зросла до 88% водіїв.

Також у ході опитування було з'ясовано, що більше половини респондентів замислювалися про те, щоб звернутися до суду за компенсацією ремонту своїх авто. Проте свої позови до судів з цього приводу направив лише 1% з усіх опитаних водіїв.

Раніше повідомлялося, що більше половини українських автомобілістів отримали свої водійські права у 18-річному віці.

Нагадаємо, 15 квітня в Україні набули чинності оновлені правила дорожнього руху.