chrome firefox opera safari iexplorer

Українців попереджають про підвищення рівня води в річках у трьох областях

04 квітня 2013 о 10:16

Держслужба з надзвичайних ситуацій попереджає громадян про значне підвищення рівня води в річках в Одеській, Вінницькій і Хмельницькій областях.

За даними відомства, небезпечний рівень води зберігатиметься сьогодні, 4 квітня, на Дунаї в Одеській області біля села Вилкове. Там очікується рівень води 155-160 см над нулем поста, з досягненням позначки затоплення знижених ділянок міста.

Також протягом 4-6 квітня очікується зростання води у верхній частині Південного Бугу з добовою інтенсивністю 0,1-0,3 м над рівнями. Це підвищення води стосується Хмельницької та Вінницької областей, рятувальники прогнозують вихід води на заплаву та затоплення.

Нагадаємо, вчора ЗМІ писали про те, що в Києві з'явилися випадки затоплення деяких вулиць і навіть станції метро Житомирська, окрема загроза через сніг нависла над заповідником Софія Київська.

Як повідомлялося 1 квітня, директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що у зв'язку зі складними погодними умовами, зокрема рясним таненням снігу, в річках північних і західних регіонів України найближчим часом очікується підйом рівня води до небезпечних позначок.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути