chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні відбувся перший в світі матч із прогресивних шахів серед жінок

02 квітня 2013 о 19:01

Чемпіонка світу Ганна Ушеніна та засновник благодійного фонду «Дитячі шахи» Олена Бойцун зіграли внічию в матчі з прогресивних шахів.

«У якийсь момент я вирішила не ризикувати. Нічия білими з чемпіонкою світу — чудовий результат для мене», — розповіла Е.Бойцун відразу після матчу.

«Це перший матч із прогресивних шахів в нашій країні і перший у світовій історії серед жінок. Прогресивні шахи це симбіоз класичних шахів та комп'ютерних технологій. Тобто комп'ютер оцінює ситуацію, після чого учасники роблять хід», — повідомив міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін.

Він також розповів, що в Україні буде заснована премія Олени Сазонової для обдарованих дітей.

Президент Федерації шахів України Віктор Капустін нагадав, що цього року 15 червня буде проведено чемпіонат України, а 20 червня — День шахів. «Думаю, пройдуть цього року і шахові фестивалі», — додав він.

Крім того, президент спортивного комітету України Ілля Шевляк повідомив про намір здійснити в цьому році нову ініціативу: проведення всеукраїнських інтелектуальних ігор, де шахи посядуть одне з основних місць.

Довідка від «Рідної країни»

Прогресивні шахи, як різновид шахової гри, є синтезом креативної шахової думки та сучасних комп'ютерних технологій. За правилами гри під час партії шахісти мають можливість використовувати компьютерні програми для аналізу позиції та прийняття рішень щодо наступного ходу. Таким чином, у грі виключається елемент випадковості та помилки, що значно підвищує якість та збільшує освітній аспект шахової гри в цілому.

Джерело: "День"
Розділи: Спорт в Україні

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути