chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні запроваджують ліміт на готівкові розрахунки

23 квітня 2013 о 08:23

Підсумки громадського обговорення ідеї обмеження готівкових розрахунків не переконали Національний банк України в тому, що первісні пропозиції слід суттєво скоригувати. Відтак проект відповідної постанови має бути затверджено у травні-червні поточного року без істотних змін.

Документом визначається межа в 150 тис. грн, вище котрої розрахунки мають відбуватися в безготівковій формі. Зазначена ініціатива підтримується Міністерством доходів і зборів, Державною службою фінансового моніторингу, Незалежною асоціацією банків України, Європейською Бізнес Асоціацією, територіальними управліннями та структурними підрозділами НБУ.

На даний час Національний банк обробляє отримані в ході обговорення пропозиції. «Узгоджуються питання практичного застосування обмеження за розрахунками готівкою між фізичними особами за договорами купівлі-продажу, що підлягає нотаріальному посвідченню, зокрема, шляхом внесення змін до інших нормативно-правових актів Національного банку України в частині визначення статусу спеціального депозитного рахунку нотаріуса», — йдеться в повідомленні.

Для оптимізації нормативної бази Нацбанк розглядає можливість включення до проекту існуючого на сьогодні обмеження за розрахунками готівкою між підприємствами та фізичними особами-підприємцями (10 тис. грн).

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути