chrome firefox opera safari iexplorer

Водіям знову хочуть підвищити штрафи

22 квітня 2013 о 13:23

За незаконне тонування планують штрафувати на 680 грн, а за невиконання вимог посадових осіб МВС – на 1700 грн. Відповідні зміни пропонується внести підготовленим Міністерством внутрішніх справ законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі види правопорушень», текст якого мають у розпорядженні «Коментарі».

Зокрема, в МВС наголошують, що законопроект підготовлений в рамках виконання пункту 197.1 Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010—2014 роки.

Законопроектом пропонується підвищити штрафи для водіїв за низку правопорушень. Зокрема, найбільше зросте штраф за непристебнутий ремінь безпеки: з 51-85 грн до 170-340 грн, а також за «невиконання вимог посадових осіб МВС» – до 1020 грн для звичайних водіїв і до 1700 грн для посадових осіб.

Також з´явиться новий штраф — за «установку на проїжджій частині предметів, які перешкоджають проїзду транспортних засобів або їх зупинці чи стоянці», крім окремо визначених випадків, пропонують штрафувати на 340-510 грн. або залучати до громадських робіт.

Крім того, міліції хочуть дати право «здійснювати в порядку, встановленому Міністерством внутрішніх справ України, контроль технічного стану колісних транспортних засобів під час їх експлуатації».

Також пропонується надати міліціонерам право відвідувати підприємства, установи й організації для виконання контрольних і профілактичних функцій щодо гарантування безпеки дорожнього руху і в установленому порядку видавати приписи на усунення виявлених порушень.

Як повідомлялося, 15 квітня набули чинності зміни до правил дорожнього руху в Україні. Працівники Державтоінспекції не штрафуватимуть водіїв за недотримання нових правил дорожнього руху протягом місяця після набуття ними чинності – до 15 травня.

При цьому в день набуття чинності змін далеко не всі співробітники ДАІ могли правильно назвати нові знаки і розповісти про нововведення.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути