chrome firefox opera safari iexplorer

Більше половини українців вважають, що країна розвивається у неправильному напрямку

20 травня 2013 о 15:36

Майже дві третини жителів України вважають, що події в країні розвиваються в неправильному напрямку.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова наприкінці квітня.

Згідно з даними, такої думки дотримується 65,7% респондентів. Тільки кожен шостий (16,8%) упевнений в правильності розвитку ситуації в Україні. Вагалися з відповіддю 17,5% опитаних.

На думку громадян, найбільш гострі, першочергові проблеми, що стоять перед країною, — це низькі зарплати і пенсії (68,4%), проблеми розвитку економіки (61,6%), безробіття (58,6%), зростання цін (46, 2%), високий рівень корупції (36,4%), низька якість медичного обслуговування (32,7%).

Серед інших значущих проблем, що стоять перед країною, респонденти відзначали неефективність дій влади, її нездатність проводити реформи, поганий стан комунального господарства, доріг і в цілому інфраструктури, житлові проблеми, проблеми судової системи, свавілля співробітників правоохоронних органів.

Опитування проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 20 по 25 квітня. Опитано 2010 респондентів старше 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути