chrome firefox opera safari iexplorer

Чехія видаватиме українцям багаторазові шенгенські візи для туризму і лікування

20 травня 2013 о 17:32

Із 22 травня Чехія планує видавати українцям шенгенські візи з можливістю багаторазового в'їзду задля туризму або лікування. Про це повідомили у прес-службі Посольства Чеської Республіки в Україні.

Шенгенська багаторазова віза з метою туризму та лікування може бути видана за умови, що заявник доведе або обґрунтує намір часто та регулярно подорожувати, або ж у випадках, коли заявник доведе свою бездоганність та надійність, зокрема тим, що попередні шенгенські візи використав згідно з правилами. Далі заявник доводить свою економічну ситуацію в країні походження та намір покинути територію країн-членів перед закінченням терміну дії візи.

Заявник на багаторазову візу повинен при поданні заяви довести, що у минулому йому було видано мінімум дві одноразові шенгенські візи або одну багаторазову шенгенську візу на 90 днів із терміном дії хоча б на один рік (будуть надані копії цих віз), які він використав за призначенням. У такому випадку можна передбачати, що і наступна багаторазова віза буде використана за призначенням. Термін дії такої візи становитиме один рік, наступної – два роки.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство