chrome firefox opera safari iexplorer

Черкащанам покажуть документальний фільм про Умань і хасидів

14 травня 2013 о 13:18

Український кінодебют журналіста Олександра Течинського на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA представлять Черкаській публіці 14 травня 2013 року. Про це УНН повідомили організатори заходу.

У своєму фільмі «Сери та сеньйори» Течинський покаже нетипову Україну – такою, як її щоосені бачать десятки тисяч уманчан та приїжджих заробітчан під час паломництва хасидів на могилу цадика Нахмана для святкування єврейського нового року. Це весела і оптимістична історія чотирьох днів, попри жахливі життєві реалії зображені в ній.

«В рамках відзначення Днів Європи в Україні нам запропонували обрати лише два з кращих фільмів міжнародного фестивалю. Сумнівів не було щодо цієї стрічки через її зйомки на Черкащині в м. Умань. Закачати кінокартину з Інтернету неможливо. Кур’єрська служба доставила електронний носій з фільмом сьогодні і за умовами фестивалю після показу нам доведеться знищити диск», – пояснює співорганізатор показу, фахівець Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру Сергій Слинько.

Тому побачити свіжу і вже легендарну історію Черкащани зможуть лише сьогодні о 12.00 у обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Тараса Шевченка. Вхід вільний.

Для більшого розуміння кінострічки Центр європейської інформації при обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Тараса Шевченка організовує після фільму зустріч із представниками єврейської громади міста «Хесед-дорот», а також виставку творчих робіт єврейської громади.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути