chrome firefox opera safari iexplorer

До Дня Києва посеред Дніпра встановлять скульптуру птиці

19 травня 2013 о 11:18

Наприкінці травня в Києві з`явиться унікальна скульптура «Рідкісний птах».

«Плануємо встановити її на День Києва. Це буде перший пам`ятник на воді, який розмістять посередині Дніпра на опорі Наводницького Моста», – розповіла «Вістям» куратор проектів Kiev Fashion Park Любава Іллєнко.

Скульптура об`ємна і повністю виконана із зварених прутів чорного металу, тому птаха можна розглянути з різних ракурсів здалеку.

Присвячена вона тому самому небувалому «рідкісному птаху» Миколи Васильовича Гоголя, який «... долетить до середини Дніпра».

У 2013 році День Києва відзначатимуть 24-26 травня. На честь 1530-річчя міста готуються різні святкові заходи.

Джерело: kiev.unian.net
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути