chrome firefox opera safari iexplorer

До Львова привезуть найменший у світі автомобіль

29 травня 2013 о 13:15

Peel P50 — найменший у світі серійний автомобіль, що потрапив до Книги рекордів Гіннеса, представлять вперше в Україні 21-23 червня на фестивалі ретро-авто Leopolis Grand Prix у Львові.

Автомобіль, відомий як «священний грааль» та «король світових мікромобілів», спочатку був виготовлений на о. Мен (Великобританія) у 1960-х роках. Лише обмежена кількість Peel P50 були випущені перед тим, як зупинилося виробництво, і тільки декілька найперших авто залишилися сьогодні.

Авто є триколісним та однодверним, обладнане ручкою ззаду, щоб його можна було розвернути навіть вручну (адже в авто початково не було задньої передачі). Вага найменшого в світі автомобіля 59 кілограмів. Максимальна швидкість 61 км/год.

Компанія Peel Engineering знов відродила виробництво цих мініатюрних авто у 2010, щоб задовольнити фанатів цього мікромобіля у всьому світі.

З 21 до 23 червня найменше авто можна буде оглянути у дворику Львівської копальні кави, пл. Ринок, 10, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Нагадаємо, Leopolis Grand Prix – подія №1 у світі ретро-автомобілів центральної Європи. Цьогоріч фестиваль, який відродив легенду 30-х, відбудеться 21-23 червня та перетворить Львів на музей ретро-авто просто неба. Під час фестивалю відбудуться перегони на знаменитій трасі «Львівський трикутник», рекорд якої досі не побито.

Організатори фестивалю — Львівська міська рада, ЗАЗ «Козак», Just Lviv It. Генеральний партнер – Stare misto.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути