chrome firefox opera safari iexplorer

До проведення першого гей-параду в Києві підключився посол США

17 травня 2013 о 15:12

Посол США Джон Теффт розраховує, що 25 травня на «Гей-прайд» прийдуть не тільки представники нетрадиційної сексуальної орієнтації. У своєму зверненні Теффт заявив про підтримку маршу і побажав, щоб святкування пройшло мирно і ніхто не постраждав, передають «Українські новини».

«Як посол США в Україні, я гордий висловити свою підтримку всім, хто планує взяти участь у другому щорічному «Марші рівності» спільноти ЛГБТ 25 травня 2013 року в Києві», — зокрема сказав посол.

При цьому він зазначив, що в багатьох містах світу представники ЛГБТ-спільноти досі страждають від насильства, дискримінації та переслідувань через свою сексуальну орієнтацію або гендерну ідентичність.

Він підкреслив, що концепція рівності громадян закріплена в Конституції, яка захищає свободу слова і зборів, і визначає, що головним зобов´язанням держави є забезпечення прав і свобод людини.

Теффт висловив подяку організаторам київського маршу рівності, а також висловив сподівання, що до маршу приєднається багато людей як традиційної, так і нетрадиційної орієнтації.

Нагадаємо, організаційний комітет гей-форуму «Київ-Прайд 2013» подав заявку в КМДА на проведення маршу 25 травня. Однак сьогодні в КМДА попросили перенести захід на інший день через загрозу заворушень. Це прохання пояснили тим, що в КМДА вже подано більше шести заявок від агресивно налаштованих відносно маршу, і їх чисельність становить більш ніж 30 тис. осіб.

Вчора міжнародна правозахисна організація Amnesty International оприлюднила доповідь, в якій засудила Україну за нездатність захистити права секс-меншин та закликала забезпечити безперешкодне проведення першого в Україні ЛГБТ Прайд-маршу 25 травня в Києві.

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути