chrome firefox opera safari iexplorer

Google запустить інтернет-мережу в Африці, підключивши мільярд осіб

28 травня 2013 о 11:47

Google розгортає масштабне спорудження інфраструктури для бездротових мереж в Африці і Південній Азії. У результаті близько мільярда людей зможуть отримати доступ до мережі.

Зростання рівня проникнення інтернет-мереж в Африці називають однією з головних умов для стабільного зростання економіки регіону. Тим не менше, не всі країни можуть розпочати подібні реформи самостійно.

Зазначається, що специфіка географічних умов перетворює організацію і без того дорогої інфраструктури на непосильне завдання для влади. Більше того, законодавство деяких держав перешкоджає їм у реалізації власних проектів у цій галузі.

Наразі Google перебуває у процесі переговорів з урядами африканських держав від ПАР до Кенії з метою отримати дозвіл на спорудження міжнаціональних мереж за умови гарантії повного фінансування з боку американської корпорації.

Натомість IT-гігант претендує на доступ до частот, які зарезервовані під телеканали і здатні проходити крізь будинки і передавати сигнал на значні площі.

Додамо, що Google останнім часом проявляє жвавий інтерес до інтернет-інфраструктури. Нагадаємо, нещодавно у США була запущена оптоволоконна мережа Fiber. У рамках цього проекту інтернет-гігант надає користувачам можливість підключитися до мережі на захмарній швидкості 1 гігабіт за секунду.

Зазначимо, що в підсумку чим більше людей підключені до інтернету, тим більшу кількість користувачів отримує сам пошуковик Google і супутні послуги.

Джерело: ua.korrespondent.net
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути