chrome firefox opera safari iexplorer

Крим побив 20-річний рекорд за кількістю туристів на травневі свята

07 травня 2013 о 09:09

У цьому році туристів на півострів приїхало на 20% більше, ніж торік. Найбільш завантажені міста — Феодосія, Ялта і Євпаторія, пише DT.UA з посиланням на «Комсомольскую правду».

Основні причини хвилі відпочиваючих, що обрушилася на Крим, це звичайно, незвично довгі травневі свята і тепла погода. Їдуть на півострів, в основному, сім'ями, з України, Росії та Білорусі.

«За останні двадцять років до нас на травневі така кількість людей не приїздила, так що це рекорд», — повідомив міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв. «У феодосійському регіоні зростання склало 28-30%. Там більшість готелів і санаторіїв, які відкрилися і підготували хоч якісь розважальні програми, повністю завантажені. В Ялту на травневі приїхало трохи менше людей, тут зростання становить 25%, а в Євпаторії 15%. (порівняно з минулим роком, — прим. авт.)», — сказав він.

У той же час, за словами міністра, зростання кількості туристів, наприклад, у Херсонській області, де також є курорти, не відбулося.

«В Україні на травневі свята такого зростання, як в Криму, взагалі не спостерігається. У нас також була б „тиша“, якщо б ми не проводили всю осінь і зиму роботу щодо залучення туроператорів і профспілок різних зарубіжних і вітчизняних підприємств»,- сказав він.

За словами чиновників, про те, що на травневі туристів приїде більше, ніж у минулому році, вони знали ще три місяці тому. А ось скільки відпочиваючих відвідає Крим за весь курортний сезон, поки невідомо. У той же час, в минулому році півострів прийняв близько 6 мільйонів туристів, що згубно відбивалося на комунікаціях, які працювали з великим навантаженням.

Частково для того, щоб позбавитися від сильного навантаження на електромережі, водопостачання, транспорт, влада хоче розширити курортний сезон з 3-х до 4-5 місяців в році.