chrome firefox opera safari iexplorer

Максимальний підйом рівня води на Десні очікується 15-20 травня

07 травня 2013 о 16:31

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда зазначає, що весняне водопілля в Україні проходить у нормальному режимі.

«Триває розвиток весняної повені на Десні в Чернігівській та Київській областях, щодня рівні води зростають від 2 до 18 сантиметрів», — повідомив він.

За його словами, практично вся поймовая територія Десни затоплена шаром води, який місцями сягає майже двох метрів.

«Внаслідок цього в деяких районах Чернігівської області оточені водою деякі населені пункти, вода виливається на дороги, спостерігається підняття ґрунтових вод на прилеглих територіях», — зазначив Кульбіда.

За словами синоптика, максимальний рівень води на Десні очікується з 15 до 20 травня, в зв'язку з чим будуть затоплюватися території, деякі присадибні ділянки та сільськогосподарські угіддя в Київській області.

Він підкреслив, що максимальний рівень весняного водопілля на вході в Київське водосховище вже пройшов.

Синоптик зазначив, що рівень води в Києві зріс майже на 1,7 м. Він також додав, що у період нинішнього водопілля рівень Дніпра в районі Києва може зрости ще на 10-15 см.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути