chrome firefox opera safari iexplorer

МЗС рекомендує українцям не їздити вже до 11 країн

21 травня 2013 о 16:31

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам утриматися від поїздок до Саудівської Аравії. Про це заявив сьогодні в Києві в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

«У зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в королівстві Саудівська Аравія, викликаної стрімким поширенням вірусу атипової пневмонії (коронавірусу), МЗС рекомендує громадянам України утриматися без крайньої необхідності від поїздок у цю країну, а в разі перебування на території королівства намагатися максимально обережно поставитися до відвідування місць, де були зафіксовані випадки захворювання на атипову пневмонію», — сказав він.

Перебийніс уточнив, що хвороба виявлена ​​в ряді провінцій країни, переважно у великих містах — Ер-Ріяд, Джидда і Даммам. Міністерство охорони здоров'я Саудівської Аравії повідомило про виявлення шести нових випадків захворювання людей на атипову пневмонією (її викликає вірус). Всього, починаючи з вересня 2012 року, в королівстві на новий вірус захворіли 26 людей, 15 з них померли.

Крім того, МЗС України рекомендує утриматися і від поїздок до Пакистану — у зв'язку із загостренням ситуації із загрозою терористичних актів. Також на даний момент залишаються чинними рекомендації утриматися від поїздок до Єгипту (окремі міста), Лівії, Іраку, Сирії, Еритреї, Алжиру, Центрально-Африканської республіки, Малі і Гвінеї.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я досі не може запропонувати ефективних ліків від нового коронавірусу, який вперше виявили в Саудівській Аравії ще навесні 2012 року. Вірус вже потрапив в Європу, і, за оцінками НАМН України, може бути і в Україні. Діагностичних лабораторій для ідентифікації коронавірусу в нашій країні поки що немає. Експерти поки утримуються від точних оцінок того, як і з якою швидкістю буде поширюватися вірус.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути