chrome firefox opera safari iexplorer

На Донеччині спекли найбільшу паску вагою 3 тонни

04 травня 2013 о 10:17

У місті Харцизьк Донецької області спекли найбільшу в Україні паску з родзинками, її вага становить 2 тонни 880 грам, а висота 75 сантиметрів.

Як повідомляє 5 канал, готували рекордну паску три доби. Збирали за принципом конструктора з 1250 прямокутних сегментів, які випікали у спеціальних формах, замовлених на місцевому машинобудівному заводі.

Всього на гігантську випічку пішло більше півтори тонни борошна, сім з половиною тисяч яєць, 300 кілограмів родзинок, 35 кілограмів дріжджів та 3 кілограми ваніліну. Кошти на рекордну паску перерахували понад 50 підприємств міста.

Паска буде стояти на головній площі Харцизька до суботи, після чого її освятять і передадуть частинами в лікарні, дитячі будинки та храми.

fakty.ua

 fakty.ua

«Минулого року в новій Ялті був зафіксований рекорд, вага торішньої паски склала 2100 кг. Наша паска перемогла цей рекорд майже на 800 кг», — заявив Дмитро Федоров, представник Книги рекордів України.

Нагадаємо, що сьогодні, 3 травня, у п'ятницю, християни східного обряду згадують найтрагічніший день Страсного тижня, а саме — Страсну або Велику п'ятницю, день пам'яті страждань і розп'яття Ісуса Христа.