chrome firefox opera safari iexplorer

НСК «Олімпійський», «Палац спорту» та «Арену Львів» передали Мінмолодьспорту

07 травня 2013 о 16:44

Кабінет Міністрів України передав до сфери управління Міністерства молоді та спорту цілісні майнові комплекси державних підприємств «Національний спортивний комплекс «Олімпійський», «Палац спорту» та «Арена Львів».

Про це йдеться у постанові уряду від 24 квітня, пише ZIK.

Відтак, підприємства перейшли із сфери управління Нацагентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів до міністерства.

Мінмолодьспорту доручено забезпечити підготовку проектів законодавчих актів, спрямованих на подальший розвиток і функціонування даних підприємств.

Нагадаємо, ІA ZIK раніше повідомляла, що уже є напрацьована постанова Кабінету Міністрів України, в якій йдеться про передачу стадіону «Арена Львів» до сфери управління Міністерства молоді та спорту. Про це повідомив начальник управління з питань фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода.

Щодо того, чи пришвидшить таке рішення завершення будівництва стадіону та вирішення питання щодо відшкодування боргів, Юрій Майборода зауважив: «Думаю, що так, оскільки будуть передбачені кошти на завершення цих робіт. І голова ЛОДА докладав зусиль у цьому плані – щоб були передбачені ці кошти. Це вже буде гарантія того, що держава утримуватиме стадіон. Принаймні, найближчим часом. Як далі розвиватимуться події – зараз важко сказати. Але, на мою думку, все-таки потрібна футбольна команда, яка б загосподарювала цей стадіон. Тоді до нього можна додавати інші можливості – проведення різних заходів».

Однак, з його слів, коли зараз ще вирішується питання щодо переходу ФК «Карпати» на «Арену Львів», держава «підставляє тут плече».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути