chrome firefox opera safari iexplorer

Рада відмовила у відзначенні на державному рівні 150-ї річниці з дня народження В.Вернадського

16 травня 2013 о 11:53

Верховна Рада відмовилась дозволити відзначити на державному рівні 150-річчя з дня народження академіка Володимира Вернадського. Відповідний проект постанови був підтриманий лише 179 депутатами за необхідного мінімуму у 226 голосів, передає кореспондент УНН.

Також Рада не підтримала проект постанови, внесений Олегом Тягнибоком щодо відзначення подвигу героїв Крут.

Після провалу постанову по В.Вернадському, опозиціонери кричали: “Ідіоти! Ідіоти!”. Також криками:“Ганьба!” було сприйнято провал голосування щодо відзначення подвигу героїв Крут.

Довідково: Вернадський Володимир Іванович ( 28 лютого (12 березня) 1863, Петербург, Російська Імперія — 6 січня 1945, СРСР) — український філософ, природознавець, мислитель, засновник геохімії, біогеохімії та радіогеології, космізму.Академік Петербурзької АН (з 1912), професор Московського університету. Один із засновників Української Академії наук; став дійсним членом Української АН та її першим президентом (з 1918). Засновник наукової бібліотеки в Києві (нині названої його ім'ям). З 1921 року знову у Росії. Збагатив науку глибокими ідеями, що лягли в основу нових провідних напрямків сучасної мінералогії, геології, гідрогеології, визначив роль організмів у геохімічних процесах. Для його діяльності характерні широта інтересів, постановка кардинальних наукових проблем, наукове передбачення. Організатор та директор Радієвого інституту (1922–1939), Біохімічної лабораторії (з 1929; зараз Інститут геохімії та аналітичної хімії АН СРСР ім. Вернадського). Дійсний член НТШ та низки інших академій (Паризької, Чеської).

Розділи: Суспільство