chrome firefox opera safari iexplorer

Серед українських VIP-персон зростає популярність на жінок-тілоохоронців

29 травня 2013 о 17:26

В Україні зростає кількість замовлень на охорону фізичних осіб співробітниками спецпідрозділу “Титан” ДСО при УМВС. Адже українські тілоохоронці нічим не поступаються своїм закордонним колегам: ані професійною майстерністю, ані технічним забезпеченням та озброєнням. Більше того, все частіше VIP-персони користуються послугами жінок-тілоохоронців, співробітниць “Титану”. А влітку, у сезон відпусток, наші спеціалісти супроводжують “клієнтів” у місця відпочинку. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказала начальник відділу Департаменту Державної служби охорони при МВС України Світлана Павловська.

За її словами, насьогодні значним попитом користуються послуги з охорони фізосіб жінками-тілоохоронцями, підрозділ котрих із 12 осіб з’явився минулого року у ДСО.

“Жінки-тілоохоронці охороняють VIP-жінок, дітей із їхніх сімей та, власне, і VIP-персон чоловіків. Власно кажучи, такий попит можна пояснити тим, що жінку важче «запідозрити» у тому, що вона є персональним охоронцем. А наші дівчата підготовлені аж ніяк не гірше за чоловіків. І своїми навичками щодо дій у конкретних ситуаціях нічим не поступаються чоловікам”, — розповіла С.Павловська.

Вона також зазначила, що у “Титана” є і постійні клієнти, котрі замовляють персональну охорону вже традиційно, а є і ситуативні клієнти.

“Наприклад під час ЄВРО-2012 приїздило дуже багато людей, у тому числі і VIP-персон із-за кордону, і ці люди замовляли охорону для себе та своїх сімей. І, до речі, були дуже задоволені рівнем підготовки та професійними навичками наших співробітників. Так само і під час якихось культурних заходів, як то гастролі відомих артистів чи інше, вони замовляють фізохорону. А оскільки з кожним роком до України приїздить все більше відомих закордонних артистів, то, звичайно, і кількість замовлень на забезпечення їх охорони зростає. „Титан“ завжди у потребі”, — зазначила С.Павловська, додавши, що нещодавно в Одесі, де відбувалися міжнародні змагання тілоохоронців, наші “титанівці”, у тому числі дівчата, показали високий рівень підготовки.

Проте, за словами С.Павловської, незважаючи на зростаючий попит у тіло охоронцях, масових “вливань” нових кадрів в ряди співробітників “Титану” немає, оскільки це специфічний вид служби і стати тілоохоронцем зовсім не просто — необхідно пройти навчання.

“Наприклад для того, щоб презентувати відділення жіночої охорони, робота із підготовки та комплектації відділення тривала цілий рік. І вже коли дівчата мали необхідний рівень фахової підготовки, лише тоді їх почали задіювати для охорони фізичних осіб”, — сказала С.Павловська.

Що ж стосовно роботи тілоохоронців “Титану” із VIP-персонами, то тут, за словами С.Павловської, справа в тому, що будь-яка людина, яка в змозі утримувати персонального охоронця, має право винаймати чи залучати його із будь-якої охоронної структури.

“Але різниця у повноваженнях тілоохоронця. Співробітники „Титану“ є по суті правоохоронцями і мають дозвіл на використання вогнепальної короткоствольної нарізної зброї, а також повноваження у разі необхідності передавати затриманих до відповідних структур міліції. Тому якщо брати саме тілоохоронців „Титану“, то можна сказати, що кількість замовлень щороку збільшується за рахунок того, що „постійні клієнти“ також замовляють тілоохоронців для членів своєї родини, радять друзям і так далі”, — повідомила С.Павловська.

Стосовно сезонних замовлень на охорону фізичних осіб, за словами посадовця, влітку, під час сезону відпусток кількість замовлень збільшується і наші фахівці виїздять із замовниками і знаходяться поруч із ними у тих місцях, де ті відпочивають чи перебувають у конкретний момент.

“Якщо ж говорити про технічні засоби та озброєння тілоохоронців спецпідрозділу „Титан“, то їхній арсенал дуже різноманітний. Дуже широкий спектр зброї іноземного виробництва. Всі питання стосовно того, як має бути озброєний тіло охоронець, вирішуються із замовником, коли той озвучує завдання для тіло охоронця, які можуть виникнути ситуації, прописуються алгоритми дій, визначається вид зброї. Тобто наш „Титан“ аж нічим не поступається європейським чи американським спеціалістам-тілоохоронцям”, — резюмувала С.Павловська, додавши, що для наших хлопців навіть цивільний одяг шиють спеціального покрою із такою метою, щоб у внутрішніх кишенях можна було сховати і при потребі швидко дістати будь-яку необхідну зброю.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути