chrome firefox opera safari iexplorer

Сімнадцята “Відкрита ніч” відбудеться більш ніж у 10 містах України

16 травня 2013 о 13:55

Покази фільмів учасників кінофестивалю “Відкрита ніч” відбудуться більш ніж у десяти містах України, в тому числі — на мистецькому хуторі “Обирок”, що розташований на Чернігівщині. Про це УНН повідомив засновник хутора, режисер і мандрівник Леонід Кантер.

“Михайло Іллєнко минулого року показав „ТойХтоПройшовКрізьВогонь“ у нашому кіносараї і йому сподобалось настільки, що він запропонував провести на Обирку „Відкриту Ніч“. Вона буде йти водночас на кількох майданчиках великих міст і у нас на хуторі”, — сказав він.

За словами Кантера, покази на хуторі Обирок триватимуть 5-7 липня. “На відміну від інших майданчиків, на Обирку це триватиме не одну ніч, а три доби, 5-6-7 липня”, — сказав режисер.

За його словами, крім офіційної кінопрограми відбудеться показ позаконкурсних стрічок яскравих режисерів України та зарубіжних колег.

Свою згоду в участі вже дало кілька режисерів: Анна Смолій, Олексадр Шапіро, Тарас Томенко та Аркадій Непиталюк.

Режисер Леонід Кантер відомий своїми фільмами про подорожі світом з табуретом. Він є засновником мистецького хутора “Обирок” неподалік Батурина, де регулярно відбуваються різні мистецькі акції.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути