chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні Львів починає відзначати 757-річчя міста. Програма

08 травня 2013 о 09:19

Цьогоріч місто Лева відзначатиме уже 757 річницю свого заснування. Відтак, у Львові з цього приводу 8-12 травня мешканців та гостей міста чекатимуть унікальні вечірні кінопокази, різноманітні класичні та естрадні концерти, фестивалі та чимало інших інтерактивних забав.

Як повідомив радник міського голови з питань культури і туризму Львова Андрій Сидор, День міста у Львові відзначають у найактивніший туристичний сезон. «Цього року ми очікуємо за п’ять днів до 200 тисяч туристів. Також у цей період найбільше організованих турів до Львова зі всієї України та інших країн світу», — зазначив він.

За словами А. Сидора, святкування розпочнеться 8 травня вечірнім кінопоказом. Для відвідувачів облаштують спеціальний кінозал, де під відкритим небом на площі Ринок транслюватимуть найкращі романтичні фільми.

Уже наступного дня, 9 травня, львів’ян та гостей міста чекає «Теноровий зорепад». Звучатимуть арії та дуети з творів європейських та українських композиторів під супровід симфонічного оркестру Львівської опери. Концерт розпочнеться о 18.00 під відкритим небом на головній сцені Дня міста на площі Ринок відбудеться за участі солістів Львівської національної опери «THE TENORS. Love stories» у супроводі симфонічного оркестру «Віртуози Львова». Подія пройде під керівництвом заслуженого артиста України, диригента Львівської національної опери Мирона Юсиповича.

10-11 травня відзначать День батяра у Львові. У цей день усі гості свята зможуть познайомитись зі справжніми батярами, поспівати з ними батярських пісень, навчитись розмовляти батярською гварою та взяти участь у батярських бешкетах і забавах. У рамках цього заходу відкриють «Батярську канцелярію», «Батярський бетонний завод», співатимуть у караоке батярських пісень, пройдуть майстер-класи батярських танців, батярські шаржі, батярський боді-арт та інші. У ці дні також пройде КаверFest, фестиваль, де чисельні кавер-гурти зможуть представити свою майстерність та музичні таланти на розсуд львів’ян та гостей міста. Ще одним сюрпризом стане Байкерський перформанс.

12 травня у Львові вже вдруге відбудеться музично-мистецький «Проект ІВАСЮК», який березні цього року зібрав чотири аншлагові концерти у Львівській опері. На одній сцені знову об’єднаються естрадно-симфонічний оркестр, хорова капела, естрадні виконавці та підкреслять це все ексклюзивними фото та відео з домашнього архіву родини Івасюка. Пісні Володимира Івасюка прозвучать у виконанні Тараса Чубая, капели «Трембіта», «Піккардійської терції», Оксани Мухи та нових учасників.

8-12 травня в рамках VI Дня батяра у Львові пройде Чемпіонат львівських кнайп. Львів’яни та численні гості міста зможуть взяти участь у пивному турі та скуштувати й оцінити пиво найкращих львівських кнайп. Учасники туру, придбавши кухоль, отримують батярське посвідчення та дегустаційні талони, кожен з яких — це голос за улюблену кнайпу.

Саме з нагоди 757-річчя Львова на площі Ринок відкриють Львівський міський ярмарок та Львівську пошту «From Lviv with Love» («Зі Львова з любов’ю»).

757

ПРОГРАМА

8-12 травня
3 14.00 — 22.00
(північна сторона площі Ринок)

8 травня – Вечірні Кінопокази.
9 травня – Класичний концерт «Теноровий зорепад».
10-11 травня – День батяра у Львові, Чемпіонат львівських кнайп, конкурс кавер-гуртів КаверFest, Байкерський перформанс.
12 травня – Музично-мистецький «Проект ІВАСЮК».
8-12 травня – Львівська пошта «From Lviv with Love», Чемпіонат львівських кнайп, Львівський міський ярмарок та інші інтерактивні забави.

Інформація надана організатором заходів: компанією «Дік-Арт».

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути