chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні стартують Дні польського кіно в Україні

28 травня 2013 о 12:37

Польський Інститут у Києві вже 8-ий рік поспіль презентує проект «Дні Польського Кіно в Україні», які цьогоріч пройдуть у 6 містах України – Києві, Вінниці, Сімферополі, Одесі, Донецьку і Харкові. Про це повідомляється на офіційному сайті Польського Інституту.

Цього року в рамках «Днів Польського Кіно» традиційно представлять 7 найкращих польських стрічок, різних за жанрово-стильовою палітрою, які були створені протягом останніх двох років. Усі вони розраховані на широку глядацьку аудиторію. Фільми демонструватимуться з DVD з українськими субтитрами.

Почесною гостею фестивалю стане Марта Ларисса Плучинська, продюсер фільму Піотра Тшаскальського «Мій велосипед» / «Moj rower» (2012), який вона представить київським глядачам на відкритті.

Також у програмі «Днів Польського Кіно»: мелодрама «Уяви лишень!» Анджея Якімовського; стрічка «У темряві» Аґнєшки Холланд, номінована на отримання премії Оскар у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою»; фільм про «грішне кохання» «Не соромлячись» Філіпа Марчевського; політичний трилер «Кріт» Рафаеля Лєвандовсього; документальна стрічка «Віртуальна війна» Яцека Блавута; романтична комедія Єжи Штура «Любовні історії» та фільм-закриття, частина творчої групи якого теж завітає до Києва, – історична драма «Польська Сибіріада» Януша Заорського.

Джерело: zik.ua
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути