chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві — політичні акції, святкування Дня Європи та День музеїв

18 травня 2013 о 09:58

У суботу, 18 травня, в Києві відбудеться низка заходів, серед яких політичні мітинги і святкування Дня Європи.

З 9:00 до 15:00 під егідою Партії регіонів запланований антифашистський марш У Європу — без фашистів!. Хода стартує від Меморіального комплексу Музей Великої Вітчизняної Війни 1941—1945 рр... і прямуватиме до Європейської площі, де відбудеться мітинг.

Тим часом, з 10:00 до 19:00 відбудуться фінальні заходи в рамках всеукраїнської акції Вставай, Україно!, ініційованої опозиційними партіями Батьківщина, УДАР і Свобода (акція стартувала 14 березня, серед вимог її учасників — імпічмент президента України). Протестні заходи очолять лідери опозиційних партій Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок. Учасники заходу планують збиратися на Європейській площі.

Зазначимо, що акції провладної партії та опозиції могли перетнутися в часі і місці.

Однак 16 травня Київська міська державна адміністрація (КМДА) погодила маршрути цих заходів. Зокрема, ВО Батьківщина погодилася залишити Європейську площу на 15 хвилин раніше, ніж планувала, — о 12:15, а Партія регіонів погодилася пересунути за часом свою акцію на одну годину і розпочати її на Європейській площі о 13:00.

Крім того, о 12:00 на площі біля КМДА (на Хрещатику) розпочнуться офіційні заходи з нагоди Днів Європи в Києві за участю голови КМДА Олександра Попова, міністра закордонних справ України Леоніда Кожари, голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського.

У рамках свята з 9:00 до 20:00 відбудеться Фестиваль морозива (від ст.м. Хрещатик до вул. Городецького). З 10:00 до 21:00 відбуватимуться показові виступи з вело-і мототриалу, презентації спортивних автомобілів (від вул. Інститутської до Європейської площі). З 11:30 до 19:00 відбудеться Міжнародний фестиваль футболу Великий м'яч (вул. Хрещатик). Об 11:10 на Хрещатику розпочнеться парад барабанщиць Київського Державного будинку художньої та технічної творчості. О 13:00 — початок святкових концертів на Хрещатику.

Також плануються презентації посольств держав-членів ЄС в Україні, різні інформаційні стенди та розважальні заходи відомих українських компаній.

Крім того, в суботу свою акцію в центрі Києва проведуть близько 50 осіб на підтримку прав і свобод ЛГБТ (лесбіянок, геїв, бісексуалів, трансгендерів): публічний перформанс, приурочений до Міжнародного дня протидії гомофобії та трансфобії-2013, розпочнеться о 13:00 на Бессарабській площі з боку Хрещатика, навпроти пам'ятника Леніну.

Крім того, о 13:00 розпочнеться вулична акція в рамках щорічного Маршу Свободи за реформування державної політики щодо алкоголю, тютюну та інших наркотиків (Михайлівська площа).

Також 18 травня, в рамках міжнародної акції День музеїв, вхід у столичні музеї буде безкоштовним.

Додамо, що субота, 18 травня, в Україні, за рекомендацією Кабінету міністрів, робоча (перенесення з 3 травня).

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути