chrome firefox opera safari iexplorer

Студенти придумали дієтичне морозиво

20 травня 2013 о 09:03
domohazyajki.com

Студенти кафедри легкої і харчової промисловості Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля за підтримки виробничо-інноваційного центру «Іcefood» розробили рецептуру безлактозного натурального морозива.

З фахівцями виробничо-інноваційного центру студенти співпрацюють уже декількох років. Тут вони проходять виробничу практику, вивчають технології виготовлення морозива і заморожених продуктів, а також проводять наукові дослідження і створюють рецептури продукції.

Зокрема, йдеться про безлактозне морозиво для споживачів, які надають перевагу низькокалорійним і нежирним харчовим продуктам, а також для тих, хто активно займається спортом і має значні фізичні навантаження.

Випуск цих нових продуктів заплановано на початок червня, пише Голос України.

22 жовтня

Інші дати
Народився Віктор Протопопов
(1880, с. Юрки, Полтавська область - 1957) – видатний український психіатр та фізіолог, засновник патофізіологічного напряму в психіатрії. Разробив оригінальні методи¬ки дослідження вищої нервової діяльності, описав «Синдром Протопопова» (Тріада Протопопова) - комплекс симптомів при маніакально-депресивному психозі.
Розгорнути
Народився Іван Бунін
(1870, м. Воронеж, Росія – 1953) – російський поет, письменник українського походження, Нобелівський лауреат. Багато років жив та творив в Україні (Харків, Полтава, Одеса, Київ). Автор статті «Пам’яті Т. Г. Шевченка», творчістю якого захоплювався, перекладів Шевченкових віршів «Закувала зозуленька» та «Заповіт», а також низки віршів Б.Грінченка.
Великий і багатий край, краса його нив і степів, хуторів і сіл, Дніпра й Києва, народ сильний і ніжний, у кожній дрібниці побуту свого красивий і охайний…» (Іван Бунін про Україну)
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі