chrome firefox opera safari iexplorer

У Каннах показали романтичне кіно про українців

26 травня 2013 о 09:22

У конкурсній програмі Каннського фестивалю показали романтичний фільм про українців. Фільм отримав назву «Олена».

Як йдеться в сюжеті ТСН-19:30, головну роль у ньому зіграла 23-річна українка Оксана Терефенко. Дівчина народилася в Польщі в родині переселенців-лемків. В Україні побувала вперше лише цього року.

А от режисер стрічки про українців громадянка Польщі Ельжбета Беньковська ніколи в України не була. Каже, що знімати про сусідів вирішила, бо чула багато кумедних історій про українців від друзів.

«Украінці часто подорожують і ще частіше потрапляють в халепи. З іншого боку, це історія двох закоханих, не заробітчан. Що я знаю про Украіну? Ім'я президента? Не Ющенко, точно. Хто такий Шевченко? Футбольний гравець», — поділилася знаннями про Україну режисер фільму.

Європейські ж глядачі кажуть, що на походження героїв мало звернули увагу. Їх більше цікавила їхня історія кохання. Хоча дехто таки звернув увагу, що у фільми йдеться саме про українців.

«Як на мене, фільм не дуже чесний, десь перетягнуто. Про Україну я знаю багато, бо пишу на тему економік Східної Європи. Що вас цікавить? Територіальний устрій? Економічна складова?» – каже Чжан Цюрей з Китаю, який переглянув фільм.

«Ми знаємо, що Україна багата на красивих дівчат, багато наших хлопців їдуть до вас за дружинами. А ще через вас простіше потрапити до Західної Європи. Ну, ще Україна – багата велика країна», — поділився знаннями Фархаді Мющваді з Ірану.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути