chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві не можна купатися у 50 водоймах. Список

21 травня 2013 о 09:05

У Києві не придатними для купання є 50 водойм, серед яких ставки, озера, водоканали, затока й протока.

Про це на запит Тиждень.ua повідомили у головному управлінні держсанепідслужби у Києві Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Переважна більшість водойм, у яких не рекомендується купатись, не відповідають санітарним нормам, має відкритий зливостік, входить у зону промислового підприємства, а в деяких – небезпечний рельєф дна.

Водночас до літнього оздоровчого сезону у Києві планується комунальним підприємством «Плесо» відкрити 11 міських пляжів та 14 зон відпочинку.

«Контроль санітарного стану зон рекреації проводиться не менше двох разів перед початком купального сезону та в період купального сезону два рази на місяць в точках, вибраних у відповідності з характером, протяжністю і інтенсивністю використання зони купання», – йдеться у повідомленні.

Зокрема у контроль входить дослідження води відкритих водойм і питної води фонтанчиків, піску, ґрунту за санітарно-хімічними, бактеріологічними, вірусологічними, паразітологічними, радіологічними показниками.

Проте відповідний комплекс підготовчих заходів на початок травня ще не виконаний – через підйом води в Дніпрі.

«Після нормалізації рівня води та температури води буде розпочаті необхідні лабораторні дослідження та обстеження на відповідність санітарно-гігієнічним нормативам. Зазвичай проводиться обстеження кожного пляжу з метою визначення можливості організації безпечного відпочинку населення», – повідомляють у Держсанепідслужбі Києва.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути