chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові пройде один з найкращих джазових фестивалів Європи. Програма

15 травня 2013 о 12:24

Львів знову порине у фестивальну атмосферу й на кілька днів стане джазовою столицею Європи. Найкращі світові виконавці зберуться на ІІІ Міжнародному джазовому фестивалі Alfa Jazz Fest 2013, який відбудеться 13-16 червня у Львові.

Про це сьогодні, 14 травня, на прес-конференції повідомили організатори фестивалю, пише ZIK.

Цьогорічний Alfa Jazz Fest триватиме чотири дні і обіцяє бути дуже насиченим і цікавим для кожного відвідувача. Гості фестивалю зможуть насолодитися джазовою музикою у виконанні справжніх світових легенд: Ел Ді Меоли, Чарлі Хейдена, Боббі Макферріна та інших. За словами організаторів, Україну теж представлятимуть сильні виконавці, серед яких: колективи «8ttitude», «Free Breath», «Gera Band», Джамала.

«Публіка, яка відвідує фестиваль, дуже різна. Є публіка, яка просто хоче побути частиною натовпу, відчути неповторну львівську атмосферу. Є цільова публіка, яка спеціально приїжджає заради концерту. Існує також «всеїдна» публіка, яка намагається побачити все, що представлено на фестивалі. І ми маємо догодити абсолютно всім», – розповідає творчий куратор фестивалю Олексій Коган.

Концерти традиційно відбуватимуться на трьох сценах, що розмістяться на площі Ринок, подвір’ї Палацу Потоцьких та у Парку Культури ім. Б. Хмельницького. Цього року збільшена кількість місць у партері великої фестивальної сцени до 3000. Також на великій сцені буде вдруге вручена Міжнародна музична премія ім. Едді Рознера Alfa Jazz Awаrds, боротьба за яку, за словами Когана, була запеклою.

«Я думаю, цього року Alfa Jazz Fest потрапить у світовий реєстр найкращих фестивалів світу, бо в європейському реєстрі цей фестиваль вже є. Мені здається, що це вже визнання і дійсно те, чим Україна може пишатися», – наголосив творчий куратор.

Представник оргкомітету фестивалю Володимир Камінський повідомив, що в рамках фестивалю відбудуться два майстер-класи – відомого ізраїльського джазового контрабасиста Авішаі Коена та одного з найвпливовіших гітаристів світу Ел Ді Меоли.

«Фестиваль буде дуже насиченим різними додатковими подіями. Поєднання джазових «опен-ейрів» і львівської атмосфери робить його унікальним. Публіка зможе насолодитися цілковитим різноманіттям музики, яка має відношення до джазу», – запевнив Камінський.

Виконавчий директор фестивалю Наталя Горбачевська розповіла про інновації третього «Альфа Джаз Фесту». Концерти фестивалю цього року транслюватимуться наживо на YouTube, щоб глядачі з усього світу мали можливість почути улюблених виконавців і, таким чином, долучитися до фестивальної атмосфери. Також для зручності і безпеки гостей при здійсненні розрахунків діятиме спеціальна картка – AlfaJazzCard. Біля головної сцени ім. Едді Рознера встановлять спеціальні термінали для поповнення рахунку на картці. Крім того, кожен зможе встановити у своєму мобільному телефоні додаток з програмою фестивалю.

В останній день фестивалю організатори запрошують всіх бажаючих приєднатися до благодійного пробігу «Джазова миля», який відбудеться у неділю на пр. Свободи. Кожен учасник пробігу зможе зробити благодійний внесок. Всі зібрані кошти передадуть у Бориславську санаторну школу-інтернат, а переможець отримає право відкрити один із фестивальних днів.

Програма ІІІ Міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest 2013:

13 червня

19:00 Dirty Dozen Brass Band (Сцена ім.Едді Рознера)

21:00 Avishai Cohen with Strings (Сцена ім.Едді Рознера)

14 червня

19:00 Till Brönner (Сцена ім.Едді Рознера)

21:00 Al Di Meola Plays Beatles and More (Сцена ім.Едді Рознера(

17:00 Bugge’n’Friends feat. Bugge Wesseltoft, Ilhan Ersahin, Joaquin «Joe» Claussell (Сцена на Площі Ринок)

20:00 Nils Landgren Funk Unit (Сцена на Площі Ринок)

18:30 Вінцкевич-Taylor Квартет (Сцена на Площі Ринок)

15 червня

19:00 Charlie Haden Quartet West (Сцена ім.Едді Рознера)

21:00 Bobby McFerrin (Сцена ім.Едді Рознера)

17:00 Муренко-Болатов-Агабейлі (Сцена на Площі Ринок)

18:30 Misha Tsiganov and «More Standards» (Сцена на Площі Ринок)

20:00 Gera Band (Сцена на Площі Ринок)

12:30 Free Breath (Сцена на площі біля Палацу Потоцьких)

14:00 Lush Life (Сцена на площі біля Палацу Потоцьких)

15:30 8ttitude (Сцена на площі біля Палацу Потоцьких)

16 червня

17:00 Camerata (Сцена на Площі Ринок)

18:30 Blues Family (Сцена на Площі Ринок)

20:00 Jamala (Сцена на Площі Ринок)

12:30 Z-Band (Сцена на площі біля Палацу Потоцьких)

14:00 Доктор Джаз (Сцена на площі біля Палацу Потоцьких)

15:30 Rudi Berger Group (Сцена на площі біля Палацу Потоцьких)

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути