chrome firefox opera safari iexplorer

У Пирогові сьогодні покажуть найдавніші подільські обряди

19 травня 2013 о 09:43

19 травня з 13:00 до 17:00 в Національному музеї народної архітектури та побуту України відбудеться народне дійство «Мистецька Хмельниччина презентує».

У святі візьмуть участь понад 350 аматорів та професійних виконавців, повідомляє прес-служба музею. 

Митці покажуть найдавніші подільські обряди: «Закликання весни», «Зелена неділя», « Івана Купала», «Подільські посиденьки», а також у програмі танці та жарти. Державний академічний ансамбль пісні і танцю «Козаки Поділля» — гордість краю – також візьме участь у святі.

Відбудеться виставка  робіт кращих майстрів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва Хмельниччини.

Окрасою краю є фортеці та маєтки, надзвичайно цінні у історичному та пізнавальному аспектах  музеї Хмельниччини. Біля оглядових стендів можна буде побачити фото та  отримати інформацію щодо подорожей та екскурсій.

Хмельниччина знайомить українців та гостей нашої держави з непересічними історичними цінностями та культурою рідної землі і запрошує у подорож.

Довідково

Їхати до Музею від м. «Виставковий центр» тролейбусом №11 або маршрутним таксі №172, 156.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути